Pattern matching in Java: onopvallende toevoeging of cruciale feature? - NL

Spreker: Hanno Embregts

Tijd

14:45 uur - 15:30 uur

Locatie

Zaal 1.10 - Masterclass is in het Nederlands - 1e etage

Exposant

Info Support

Cruciale Feature

Pattern matching in Java: onopvallende toevoeging of cruciale feature?

Een schijnbaar onopvallende toevoeging aan Java blijkt de start te zijn van een cruciale feature, met vernieuwingen aan switch expressions, deconstruction en (mogelijk ook) serialisatie tot gevolg.

Toen de feature “Pattern Matching for instance of” werd toegevoegd aan Java in 2020, leek het een wat onopvallende toevoeging aan de taal. Maar inmiddels is het vier jaar later en nog steeds worden onderdelen aan Java toegevoegd die met pattern matching te maken hebben. Deze cruciale feature heeft tot nu toe al voor verbeteringen gezorgd in features als instanceof-checks, switch expressions en deconstruction. In Java 23, de versie die vorige maand is uitgekomen, zijn nu ook primitieve datatypes ondersteund. Bovendien is de verwachting dat ook serialisatie in de toekomst gaat profiteren van de mogelijkheden van pattern matching.

Kom naar deze sessie om helemaal bijgepraat te worden over pattern matching in Java, hoe je het kunt gebruiken en welke toekomstige ontwikkelingen je nog kunt verwachten. Uiteraard inclusief live coding!

Career Workshop – How to score your dream IT job – Swisscom 2